Äggvänd koljafilé med paprikasås
För 4 personer
25 minuter
600 g koljafilé
2–3 msk vetemjöl
1 stort ägg
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 msk smör
1 röd paprika
1/2 gul lök
1 msk paprikapulver
1 tärning fiskbuljong
2 dl vatten
2 dl mager grädde
majsstärkelse till redning
1 tsk mild vitvinsvinäger
Att äta till:
kokt ris
blandad sallad
Gör så här:
1. Skär paprikan i bitar och finhacka den gula löken. Fräs med smör i en kastrull. Tillsätt paprikapulver, vatten, grädde och en tärning fiskbuljong. Koka upp, red lätt med majsstärkelse och sjud i 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
2. Dela fisken i portionsbitar som vänds först i vetemjöl och sedan i uppvispat ägg. Salta och peppra.
3. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja. Servera med såsen, ris och en blandad sallad.