Koljafilé med paprikasås

Röd paprika är en god krydda – även till fisk. Här får den färska hjälp av torkad i kryddform, i en krämig sås som bjuds till äggvänd koljafilé.

Paprikasås och fisk är en annorlunda och god kombination.

Paprikasås och fisk är en annorlunda och god kombination.

Foto: TT

Mat & dryck2020-09-05 08:35

Äggvänd koljafilé med paprikasås

För 4 personer

25 minuter

600 g koljafilé

2–3 msk vetemjöl

1 stort ägg

salt och peppar

smör och rapsolja

Till såsen:

1 msk smör

1 röd paprika

1/2 gul lök

1 msk paprikapulver

1 tärning fiskbuljong

2 dl vatten

2 dl mager grädde

majsstärkelse till redning

1 tsk mild vitvinsvinäger

Att äta till:

kokt ris

blandad sallad

Gör så här:

1. Skär paprikan i bitar och finhacka den gula löken. Fräs med smör i en kastrull. Tillsätt paprikapulver, vatten, grädde och en tärning fiskbuljong. Koka upp, red lätt med majsstärkelse och sjud i 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

2. Dela fisken i portionsbitar som vänds först i vetemjöl och sedan i uppvispat ägg. Salta och peppra.

3. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja. Servera med såsen, ris och en blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!