Biffsmörgås Bellmansro
För 4 personer, 30 minuter
8 skivor ljust lantbröd
smör och olivolja
500 g oxfilé
1 krm svartpeppar
2 stora, fasta tomater
Till senapsdressingen:
2 msk fransk senap av dijontyp
1 msk olivolja
1 tsk strösocker
1 krm vinäger
1 dl färskriven pepparrot
Att äta till:
ruccolasallad
bladpersilja
Gör så här:
1. Blanda ihop senapsdressingen. Skala och riv pepparroten separat. Kantskär och stek brödet i smör och olja så att de får färg, men inte bli brända.
2. Putsa och skär köttet i fyra skivor. Peppra och stek dem i lika delar smör och olivolja en dryg minut per sida. Köttet får gärna vara rödrosa i mitten, men inte så rött att det släpper från sig köttsaft som missfärgar brödet.
3. Skiva och stek tomterna någon minut per sida. Lägg ihop de varma smörgåsarna i tur och ordning med bröd, kött, dressing, tomatskivor, riven pepparrot och en avslutande brödskiva. Servera med ruccolasallad och garnera med bladpersilja.