Kyckling med bacon och paprikasky
För 4 personer, 30 minuter
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till skyn:
1 liten gul lök
2 msk hackade persiljestjälkar
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
4 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Till riset:
3 dl långkornigt ris
1 morot
1 paprika
1 tärning grönsaksbuljong
7 dl vatten
Att äta till:
broccolibuketter
Gör så här:
1. Tärna morot och paprika. Fräs dem med rapsolja och låt efterdra i kastrullen. Koka riset i grönsaksbuljong. När det nästan är klart, vänd ned grönsakerna och låt dra några minuter.
2. Baconlinda kycklingfiléerna. Salta, peppra och stek med lika delar smör och rapsolja. Efterstek under lock på låg värme. Sammanlagd stektid cirka 10 minuter.
3. Hacka lök och persiljestjälkarna till skyn. Fräs någon minut i olja. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, fond och vatten. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Salta och peppra. Servera med lättkokta broccolibuketter.