Krydda med bacon

Bacon har en härlig förmåga att locka fram smak från övriga ingredienser. Kycklingfiléer är inget undantag. Gott med grönsaksris och paprikasky.

Ett par skivor bacon lyfter smaken på snälla kycklingfiléer.

Ett par skivor bacon lyfter smaken på snälla kycklingfiléer.

Foto: TT

Mat & dryck2020-09-10 08:35

Kyckling med bacon och paprikasky

För 4 personer, 30 minuter

4 kycklingfiléer

1 paket bacon

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Till skyn:

1 liten gul lök

2 msk hackade persiljestjälkar

2 msk tomatpuré

1 msk paprikapulver

4 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Till riset:

3 dl långkornigt ris

1 morot

1 paprika

1 tärning grönsaksbuljong

7 dl vatten

Att äta till:

broccolibuketter

Gör så här:

1. Tärna morot och paprika. Fräs dem med rapsolja och låt efterdra i kastrullen. Koka riset i grönsaksbuljong. När det nästan är klart, vänd ned grönsakerna och låt dra några minuter.

2. Baconlinda kycklingfiléerna. Salta, peppra och stek med lika delar smör och rapsolja. Efterstek under lock på låg värme. Sammanlagd stektid cirka 10 minuter.

3. Hacka lök och persiljestjälkarna till skyn. Fräs någon minut i olja. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, fond och vatten. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Salta och peppra. Servera med lättkokta broccolibuketter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!