Köttbullar med vitlökspasta
För 4 personer, 30 minuter
500 g blandfärs
1 liten gul lök
2 ägg
1 tsk timjan
1 tsk fransk senap av Dijontyp
ca 2 msk ströbröd
salt och peppar
smör och rapsolja
Att äta till:
400 g torkad pasta
1 dl grädde
1 dl vatten
1 dl riven ost
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad chili
1 dl svarta oliver
svartpeppar
Att äta till:
isbergssallad
2–3 tomater
Gör så här:
1. Finhacka en gul lök. Blanda den med ägg, timjan och senap i en skål. Arbeta i köttfärsen och avsluta med ströbröd, salt och peppar.
2. Forma och stek köttbullar i lika del smör och rapsolja. Vänd runt i pannan hela tiden så att de får fin färg. Sänk värmen mot slutet och stek under lock, 3-4 minuter.
3. Koka pastan i saltat vatten och låt den rinna av i durkslag. Slå tillbaka i kastrullen, tillsätt grädde, vatten, riven ost och riven vitlök. Värm och krydda med chili, svartpeppar och svarta oliver. Låt det bli krämigt innan kastrullen lyfts av spisen. Servera med skivad tomat och isbergssallad.