Kyckling med två sorters pesto

Pesto är vanligtvis baserad på basilika, ost, pinjenötter och olivolja. Den finns även i en tomatvariant. Här får båda samsas på tallriken.

En dubbel dos pesto gör kycklinggrytan dubbelt så god.

En dubbel dos pesto gör kycklinggrytan dubbelt så god.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-14 08:35

Kycklinggryta med dubbel pesto

För 4 personer, 30 minuter

600 g benfritt kycklingkött

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

3 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk tomatpesto

Att äta till:

pasta

tomater

persilja

2 msk basilikapesto

Gör så här:

1. Skär kycklingköttet i bitar med ett par centimeters sida. Bryn i lika delar smör och rapsolja i en gryta.

2. Slå på vatten och koncentrerad kycklingfond. Låt stå och sjuda 7–8 minuter. Höj värmen tills grytan kokar, red med majsstärkelse löst i vatten och sänk värmen till sjudning igen. Klicka i röd tomatpesto och låt stå och sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka pasta och lägg upp som grund i djupa tallrikar. Fördela kycklinggrytan över och toppa med basilikapesto, tomat och persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!