Kycklinggryta med dubbel pesto
För 4 personer, 30 minuter
600 g benfritt kycklingkött
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
3 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk tomatpesto
Att äta till:
pasta
tomater
persilja
2 msk basilikapesto
Gör så här:
1. Skär kycklingköttet i bitar med ett par centimeters sida. Bryn i lika delar smör och rapsolja i en gryta.
2. Slå på vatten och koncentrerad kycklingfond. Låt stå och sjuda 7–8 minuter. Höj värmen tills grytan kokar, red med majsstärkelse löst i vatten och sänk värmen till sjudning igen. Klicka i röd tomatpesto och låt stå och sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka pasta och lägg upp som grund i djupa tallrikar. Fördela kycklinggrytan över och toppa med basilikapesto, tomat och persilja.