Pappardelle med skinksås
För 4 personer, 25 minuter
400 g lättrökt skinka i bit alt. kassler
1 gul lök
1/2 purjolök
1 msk olivolja
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk timjan
majsstärkelse
salt och svartpeppar
Att äta till:
pasta, gärna pappardelle
blandad sallad
Gör så här:
1. Skär skinkan i mindre bitar. Hacka den gula löken och strimla purjolöken fint. Fräs skinka och lök med olivolja i en kastrull. Efter någon minut tillsätts mjölk, grädde, fond och timjan. Låt allt koka upp, red med majsstärkelse och låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Salta och lägg i pastan som får koka knappt den tid som står på förpackningen.
3. Slå upp i durkslag och droppa över lite olivolja före servering. Blandad sallad eller ärtor passar bra till.