Färserad lax med grillade pilgrimsmusslor
För 4 personer, 20 minuter
600 g skinn- och benfri laxfilé
3 äggvitor
2 msk finhackad gräslök
salt och peppar
smör och rapsolja till stekning
8 pilgrimsmusslor
Att äta till:
sallad
rädisor
citron
färdig teriyakisås
ris eller kokt potatis
Gör så här:
1. Kör laxen några sekunder i matberedaren med kniven monterad. Överkör inte, det ska finnas lite tuggmotstånd kvar. Blanda i äggvitor, hackad gräslök, salt och peppar. Forma fyra fiskbiffar och stek i lika delar smör och rapsolja, cirka 2–3 minuter per sida.
2. Ringla lite olja över pilgrimsmusslorna. Salta lätt och vänd någon knapp halvminut per sida i het grillpanna.
3. Lägg upp fiskfärsbiffarna på salladsbädd, garnera med musslor och ringla lite teriyakisås runt. Garnera med gräslök, rädisor och citron. Servera med ris eller potatis.