Laxbiffar med lyxtopping

Lax kan uppdateras till en riktigt lyxig rätt. Här i en färserad version smaksatt med gräslök och toppad med grillade pilgrimsmusslor.

Lyxig lax toppad med grillade pilgrimsmusslor är festmat.

Lyxig lax toppad med grillade pilgrimsmusslor är festmat.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-18 09:35

Färserad lax med grillade pilgrimsmusslor

För 4 personer, 20 minuter

600 g skinn- och benfri laxfilé

3 äggvitor

2 msk finhackad gräslök

salt och peppar

smör och rapsolja till stekning

8 pilgrimsmusslor

Att äta till:

sallad

rädisor

citron

färdig teriyakisås

ris eller kokt potatis

Gör så här:

1. Kör laxen några sekunder i matberedaren med kniven monterad. Överkör inte, det ska finnas lite tuggmotstånd kvar. Blanda i äggvitor, hackad gräslök, salt och peppar. Forma fyra fiskbiffar och stek i lika delar smör och rapsolja, cirka 2–3 minuter per sida.

2. Ringla lite olja över pilgrimsmusslorna. Salta lätt och vänd någon knapp halvminut per sida i het grillpanna.

3. Lägg upp fiskfärsbiffarna på salladsbädd, garnera med musslor och ringla lite teriyakisås runt. Garnera med gräslök, rädisor och citron. Servera med ris eller potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!