Papardelle
För 4 personer, 15 minuter
400 g lövbiff
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
smör och rapsolja
3 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
1 tsk soja
salt och svartpeppar
Att äta till
500 g papardelle (breda pastaband)
100 g broccolibuketter
1 dl färskriven parmesanost
körsbärstomater
färsk basilika
Gör så här:
1. Skär köttet i 2 centimeter breda strimlor. Skiva den gula löken och riv vitlöksklyftan.
2. Fräs köttet i lika delar smör och rapsolja i en knapp minut i en stekpanna. Lyft över till en kastrull. Fortsätt med att fräsa den gula löken en halv minut i pannan innan den åker i kastrullen med köttet. Slå vatten och fond över. Tillsätt vitlöken. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 3 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Koka papardelle enligt anvisning. Låt broccolibuketterna åka snålskjuts i pastakastrullen i ett par minuter. Låt pastan rinna av i durkslag. Blanda ned med kött och riven ost. Servera med halverade körsbärstomater och garnera med färsk basilika.