Kokt koljafilé men ägg- och dillsås
Till 4 personer, 25 minuter
700–800 g koljafilé, utan skinn och ben
1 fiskbuljongtärning
Till såsen:
2 hårdkokta ägg
1 dl hackad dill
3 dl vätska från fiskkoket
1 1/2 dl grädde
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 1/2 msk vatten
1 tsk vitvinsvinäger
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis
blandad sallad
ärtor
citron
Gör så här:
1. Rulla eller vik ihop fiskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt. Då behåller fisken sin form vid tillagningen. Lägg fisken i en kastrull och smula över en tärning fiskbuljong. Slå på vatten så det precis täcker. Salta.
2. Sjud ett par minuter under lock och låt den sedan dra någon minut i vätskan.
3. Sila av 3 deciliter vätska till en ny kastrull. Tillsätt grädde, koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Smaksätt med hackat, hårdkokt ägg, dill och vinäger. Sjud 3–4 minuter, smaka av med salt och peppar. Lägg upp fisken och fördela såsen över. Servera med potatis, lättkokta ärtor, sallad och citronklyfta.