Porterbiff
4 personer, 20 minuter
4 tjocka skivor biff
2 gula lökar
smör och rapsolja
3 dl porter eller mörkt öl
1 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
salt och svartpeppar
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
ugnsstekt klyftpotatis
broccoli
blandad sallad
Gör så här:
1. Bulta köttet med köttklubba. Skala och skär löken i klyftor. Se till att potatisen är klar i ugnen och att sallad och broccoli är blandad respektive värmd.
2. Stek köttet ett par minuter per sida i lika delar smör och olja. Ta upp och håll varmt.
3. Gör ren pannan och börja om med nytt fett. Stek löken någon minut, tillsätt öl, vatten och fond. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen några minuter i pannan. Lägg tillbaka köttet, salta, peppra och vänd runt. Klart att servera.