Familjeomelett
För 4 personer, 15 minuter
8 ägg
5 msk mager grädde alt. vatten
1 tsk vegetariskt buljongpulver
400 g kryddig korv
1 liten gul lök
4 kalla, kokta potatisar
1 krm paprikapulver
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
blandade salladsblad
körsbärstomater
bladpersilja
Gör så här:
1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt grädde eller vatten och vispa samman blandningen med en nypa vegetariskt buljongpulver, salt, vitpeppar och paprikapulver.
2. Skär korvarna och potatisen i centimetertjocka skivor. Hacka löken och dela körbärstomaterna i halvor.
3. Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt lika delar olja och smör. Lägg i potatis, lök och korv. Stek blandningen under omrörning i ett par minuter. Tillsätt äggsmet och rör om till dess den börjar stelna. Låt omeletten sätta sig i lugn och ro på måttlig värme.
4. Droppa över halva körsbärstomater, salladsblad och persiljekvistar. Servera direkt ur pannan.