Omelett för alla

I omeletternas värld gör man skillnad på öppna och fyllda varianter. De öppna är enklast att fixa hemma. Där ligger fyllningen som på en pizza.

Med en rejäl panna på spisen går det snabbt att grädda en omelett för flera personer.

Med en rejäl panna på spisen går det snabbt att grädda en omelett för flera personer.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-25 07:50

Familjeomelett

För 4 personer, 15 minuter

8 ägg

5 msk mager grädde alt. vatten

1 tsk vegetariskt buljongpulver

400 g kryddig korv

1 liten gul lök

4 kalla, kokta potatisar

1 krm paprikapulver

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Att äta till:

blandade salladsblad

körsbärstomater

bladpersilja

Gör så här:

1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt grädde eller vatten och vispa samman blandningen med en nypa vegetariskt buljongpulver, salt, vitpeppar och paprikapulver.

2. Skär korvarna och potatisen i centimetertjocka skivor. Hacka löken och dela körbärstomaterna i halvor.

3. Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt lika delar olja och smör. Lägg i potatis, lök och korv. Stek blandningen under omrörning i ett par minuter. Tillsätt äggsmet och rör om till dess den börjar stelna. Låt omeletten sätta sig i lugn och ro på måttlig värme.

4. Droppa över halva körsbärstomater, salladsblad och persiljekvistar. Servera direkt ur pannan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!