Örtkryddade potatisplättar
För 4 personer, 35 minuter
1 kg potatis av mjölig sort, eller rester av hemlagat potatismos
2 ägg
1 msk smör
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
2 msk hackade, färska örter (mejram, basilika, gräslök)
riven muskotnöt
1 dl ströbröd
Att äta till:
lättkokta haricots verts
rucola
tomat
färsk basilika
rårörda lingon
Gör så här:
1. Koka och mosa potatis. Blanda med ägg, smör, mjöl, muskotnöt, färska kryddor, salt och peppar.
2. Forma små bollar med 5–6 centimeters diameter och tryck till plättar. Vänd i ströbröd och stek 2 minuter per sida i medelvarm panna.
3. Servera med lättkokta haricots verts, tomater, rucola och lingon. Garnera med basilikablad.