Räkor med stuvad paprika och pilaffris
För 4 personer, 25 minuter
500 g skalade räkor
Till stuvningen
2 paprikor, gärna olika färger
1 gul lök
2 dl grädde
3 dl vatten
1 msk paprikapulver
1 kuvert saffran, 0,5 g
1 fiskbuljongtärning
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
salt och peppar
smör och rapsolja
Till riset:
2 msk hackad gul lök
3 dl ris
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
Att äta till:
isbergssallad
citron
Gör så här:
1. Fräs ris och finhackad lök med en matsked rapsolja i en kastrull. Smula i en grönsaksbuljongtärning, salta och späd med vatten. Koka riset som vanligt under lock i 20 minuter.
2. Skär paprikor och gul lök i mindre bitar som får fräsa någon minut med lika delar smör och rapsolja i en kastrull. Tillsätt grädde, vatten, paprikapulver, saffran, fiskbuljong och vinäger. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Salta och peppra.
3. Lägg upp ris och stuvning. Strö över räkor och servera. Riven sallad och citron passar bra till.