Räksallad med röksmak

Räksallad kan bli hur gott som helst. Här kommer den i en härlig variant med spänstiga blad, groddar, mogen avokado och rökta räkor som man får skala själv.

En sallad gjord på det allra godaste – mogen avokado, rökta räkor och olivolja med citronsmak.

En sallad gjord på det allra godaste – mogen avokado, rökta räkor och olivolja med citronsmak.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-27 07:50

Rökt räksallad med avokado

För 4 personer, 10 minuter

2 påsar färdig salladsblandning

1 litet tråg alfaalfagroddar

1 förpackning körsbärstomater

1 liten rödlök

3 mogna avokado

350–400 g rökta räkor (eller 2 burkar rökta musslor)

2 citroner

1 lime

1–2 msk olivolja

flingsalt

Att äta till:

rostat bröd

Gör så här:

1. Skölj och lägg upp salladsgrunden i en skål eller direkt på tallrikar. Toppa med groddar, tunt skivad rödlök och körsbärstomater skurna i halvor.

2. Dela avokadon på längden, skeda ur fruktköttet och lägg över salladen. Ringla över sparsamt med olja. Dela en citron på mitten och pressa saften över salladen. Salta lätt.

3. Rada upp rökta räkor längs ena kanten alternativt droppa rökta, avrunna musslor över salladen. Garnera med citron och lime. Strö på flingsalt och servera med rostat bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!