Ugnstekta revben
För 4 personer, 50 minuter
1,5 kg tunna revbensspjäll
2 msk rapsolja
1 msk tomatbaserad chilisås
1 tsk rökig grillkrydda
1 tsk grillkrydda
Till potatisarna:
1 kg fast potatis
1 msk rapsolja
3–4 kvistar färsk timjan
1 tsk grillkrydda
Att äta till:
blandade blad
3 tomater
Gör så här:
1. Blanda en grillmarinad av rapsolja, tomatbaserad chilisås och grillkryddor. Lägg spjället på galler över långpanna med den feta sidan uppåt. Pensla spjällen flödigt med marinad, men spara lite till punkt 3 och sätt in spjällen i 175 graders ugn.
2. Skölj och dela potatisarna i klyftor. Sprid ut dem på en långpanna och ringla över rapsolja. Krydda med finhackad timjan och grillkrydda. Stek potatisklyftorna i 175 graders ugn cirka 30 minuter.
3. Efter 20 minuter vänds revbensspjällen. Pensla med resterande marinad och stek dem ytterligare cirka 20 minuter. Dela de färdiga spjällen och servera med sallad och potatisklyftor.