Rökiga revben

Ugnen underlättar köksarbetet. Tunna revbensspjäll och klyftad potatis kan steka tillsammans i ugnen och bli klara att servera samtidigt.

Revbensspjäll och potatisklyftor kan tillagas samtidigt i ugn. Praktisk mat som nästan lagar sig själv.

Revbensspjäll och potatisklyftor kan tillagas samtidigt i ugn. Praktisk mat som nästan lagar sig själv.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-21 07:55

Ugnstekta revben

För 4 personer, 50 minuter

1,5 kg tunna revbensspjäll

2 msk rapsolja

1 msk tomatbaserad chilisås

1 tsk rökig grillkrydda

1 tsk grillkrydda

Till potatisarna:

1 kg fast potatis

1 msk rapsolja

3–4 kvistar färsk timjan

1 tsk grillkrydda

Att äta till:

blandade blad

3 tomater

Gör så här:

1. Blanda en grillmarinad av rapsolja, tomatbaserad chilisås och grillkryddor. Lägg spjället på galler över långpanna med den feta sidan uppåt. Pensla spjällen flödigt med marinad, men spara lite till punkt 3 och sätt in spjällen i 175 graders ugn.

2. Skölj och dela potatisarna i klyftor. Sprid ut dem på en långpanna och ringla över rapsolja. Krydda med finhackad timjan och grillkrydda. Stek potatisklyftorna i 175 graders ugn cirka 30 minuter.

3. Efter 20 minuter vänds revbensspjällen. Pensla med resterande marinad och stek dem ytterligare cirka 20 minuter. Dela de färdiga spjällen och servera med sallad och potatisklyftor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!