Varmrökt lax med örtsås
För 4 personer, 20 minuter
4 portionsbitar varmrökt lax, cirka 150 g styck
Till örtsåsen:
2 dl mager crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk mild vitvinsvinäger
2 msk av vardera hackad dill, gräslök och persilja
salt och peppar
Att äta till:
kokt potatis
blandad sallad
citron
Gör så här:
1. Blanda såsen i god tid så att smakerna hinner utvecklas. Vispa samman crème fraiche och majonnäs. Bryt smaken med en skvätt vitvinsvinäger. Rör i hackade trädgårdsörter som dill, gräslök och persilja. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Koka potatis och förbered salladen.
3. Varmrökt lax kan ätas kall eller värmas lätt till drygt rumstemperatur ovanpå potatiskastrullen, eller ytterst varsamt inlindad i folie i ugn. Lägg upp och servera sås, potatis och citron till.