Lax- och halloumisallad
För 4 personer, 25 minuter
400 g varmrökt lax
150 g örtkryddad halloumi
2 ägg
1 huvud isbergssallad
några blad rosésallad
1 gurka
300 g körbärstomater
Till vinägretten:
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk olivolja med citronsmak
1 msk vatten
Att äta till:
citron
bladpersilja
lantbröd
Gör så här:
1. Hårdkoka äggen. Spola dem i kallt vatten.
2. Riv salladen ganska grovt ned i en större skål. Skär tomaterna i halvor och gurkan i bitar. Blanda och fördela grönsakerna i fyra portionsskålar.
3. Plocka ned laxen i bitar. Undvik skinn och ben. Skär halloumin i sockerbitsstora bitar. Droppa fisk och ostbitar över salladsportionerna. Blanda vinäger, olja och vatten i en liten skål. Slå en knapp matsked vinägrett över varje portion. Avsluta med ägghalva, persilja och citron.
4. Rosta tjocka bitar lantbröd i torr het stekpanna. Bjud brödet varmt till salladen.