Thaigryta med fläsk

Gillar man asiatisk mat i allmänhet och thailändsk i synnerhet är den här pannan något att lägga på minnet. Inga märkvärdiga ingredienser, men ändå så härligt god.

Fläsk på thailändskt vis är både sött, starkt och syrligt på samma gång.

Fläsk på thailändskt vis är både sött, starkt och syrligt på samma gång.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-12 08:35

Fläsk på thailändskt vis

För 4 personer, 20 minuter

500 g färskt, skivat sidfläsk

2 msk färskriven ingefära

rapsolja

1 gul lök

1 röd paprika

1 morot

100 g sockerärter

1 msk röd currypasta

1 msk vitvinsvinäger

1 msk strösocker

1 dl vatten

1 tsk konc. kycklingfond

fisksås eller salt

Att äta till:

ris

färsk koriander

Gör så här:

1. Strimla fläskköttet ganska grovt. Riv ingefäran. Blanda dem båda med en halv matsked rapsolja i en skål. Skär den gula löken i smala klyftor. Dela paprikan och ta bort kärnor och fäste. Skär resten i bitar. Strimla moroten fint.

2. Hetta upp en stekpanna med höga kanter. Slå i lite rapsolja och lägg i alla grönsaker. Stek under omrörning någon minut.

3. Tillsätt fläskköttet med olja och ingefära. Fortsätt att steka under omrörning ett par minuter. Klicka i röd currypasta och tillsätt vinäger, socker, vatten och kycklingfond. Smaka av med fisksås eller salt. Servera rätten riktigt het, gärna toppad med färsk koriander. Ris är ett självskrivet tillbehör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!