Fläsk på thailändskt vis
För 4 personer, 20 minuter
500 g färskt, skivat sidfläsk
2 msk färskriven ingefära
rapsolja
1 gul lök
1 röd paprika
1 morot
100 g sockerärter
1 msk röd currypasta
1 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
1 dl vatten
1 tsk konc. kycklingfond
fisksås eller salt
Att äta till:
ris
färsk koriander
Gör så här:
1. Strimla fläskköttet ganska grovt. Riv ingefäran. Blanda dem båda med en halv matsked rapsolja i en skål. Skär den gula löken i smala klyftor. Dela paprikan och ta bort kärnor och fäste. Skär resten i bitar. Strimla moroten fint.
2. Hetta upp en stekpanna med höga kanter. Slå i lite rapsolja och lägg i alla grönsaker. Stek under omrörning någon minut.
3. Tillsätt fläskköttet med olja och ingefära. Fortsätt att steka under omrörning ett par minuter. Klicka i röd currypasta och tillsätt vinäger, socker, vatten och kycklingfond. Smaka av med fisksås eller salt. Servera rätten riktigt het, gärna toppad med färsk koriander. Ris är ett självskrivet tillbehör.