Toppa klassikern

Pasta med köttfärssås är en av Sveriges vanligaste rätter. Det är dags att krydda den lite. Vad sägs om paprika och grön pesto?

Välkryddad köttfärs och lagrad ost är ett tuffare sällskap till vardagspastan.

Välkryddad köttfärs och lagrad ost är ett tuffare sällskap till vardagspastan.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-15 09:35

Pepprig pasta

För 4 personer, 20 minuter

600 g nötfärs

1 gul lök

1–2 vitlöksklyftor

1 grön paprika

2 dl rödvin

1 msk konc. kalvfond

2 msk grön pesto

2 msk finhackad bladpersilja

salt och svartpeppar

smör och olivolja

Att äta till:

pasta, gärna skruvar av något slag

2–3 dl riven västerbottenost

2–3 tomater

Gör så här:

1. Skala och hacka den gula löken. Riv vitlöken. Skär paprikan i mindre bitar. Finhacka persiljan. Fräs köttfärsen i lika delar smör och olivolja till dess den blir grynig. Tillsätt gul lök, vitlök och paprika. Vänd runt en knapp minut.

2. Slå i vin och koncentrerad kalvfond, klicka i pesto och vänd ned persiljan. Låt allt koka upp, sänk värmen och låt köttfärsröran sjuda sakta utan lock ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Koka pasta i saltat vatten. Riv osten. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och vänd ned köttfärsröran. Toppa med riven ost, tomat, svartpeppar och persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!