Pepprig pasta
För 4 personer, 20 minuter
600 g nötfärs
1 gul lök
1–2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
2 dl rödvin
1 msk konc. kalvfond
2 msk grön pesto
2 msk finhackad bladpersilja
salt och svartpeppar
smör och olivolja
Att äta till:
pasta, gärna skruvar av något slag
2–3 dl riven västerbottenost
2–3 tomater
Gör så här:
1. Skala och hacka den gula löken. Riv vitlöken. Skär paprikan i mindre bitar. Finhacka persiljan. Fräs köttfärsen i lika delar smör och olivolja till dess den blir grynig. Tillsätt gul lök, vitlök och paprika. Vänd runt en knapp minut.
2. Slå i vin och koncentrerad kalvfond, klicka i pesto och vänd ned persiljan. Låt allt koka upp, sänk värmen och låt köttfärsröran sjuda sakta utan lock ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Koka pasta i saltat vatten. Riv osten. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och vänd ned köttfärsröran. Toppa med riven ost, tomat, svartpeppar och persilja.