Baconlindad torskrygg
För 4 personer, 35 minuter
600 g torskrygg, gärna med skinnet kvar
4 skivor bacon
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör
2 msk olivolja
Att äta till:
kokt potatis
250 g körsbärstomater på kvist
2 kvistar färsk rosmarin
2 mogna citroner
Gör så här:
1. Dela torskryggen i fyra lika stora bitar. Salta och peppra runt om och rulla in dem i skivad bacon.
2. Smöra en ugnsfast form och lägg i fisken. Placera tomaterna vid sidan. Ringla olivolja över allt. Strö rosmarin över tomaterna. Stick in en stektermometer i den största av fiskbitarna och stek i ugnen på 125 grader tills kärntemperaturen just övergår 45 grader. Ta ut och täck med aluminiumfolie.
3. Dela citronerna i halvor och rosta ganska hårt i torr stekpanna. Servera med kokt potatis.