Kokt torsk med hummersås och blåmusslor
För 4 personer, 30 minuter
700 g torskfilé
1 tärning fiskbuljong
1 tsk salt
Till såsen:
3 dl vätska från fiskkoket
2 dl grädde
1 msk konc. hummerfond
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
ytterst lite cayennepeppar
Att äta till:
kokt potatis
12 färska blåmusslor
1 msk vitvinsvinäger
1 msk hackad lök
1 msk olivolja
1 bunt grön sparris
blandade blad
dill eller persilja
citron
Gör så här:
1. Rulla torskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt och lägg tätt i kastrull. Smula över en tärning fiskbuljong och slå på vatten så att det täcker. Salta. Sjud 3 minuter under lock.
2. Sila av 3 deciliter vätska till ny kastrull. Koka upp och tillsätt grädde och hummerfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med cayennepeppar.
3. Syna blåmusslorna. Fräs gul lök med olivolja i kastrull, tippa i musslorna, en halv liter vatten och vinäger. Koka under lock i 3 minuter. Ge sparrisen ett uppkok i saltat vatten. Låt fisken rinna av innan den läggs upp på tallrikar. Ringla sås runt och garnera med sparris, blåmusslor, blandade blad och citron. Servera med kokt potatis.