Torsk med sparrissås
För 4 personer, 20 minuter
600 g torsk
1 bunt grön sparris
salt och peppar
3 msk vetemjöl
3 msk veteströbröd
smör och rapsolja
Till såsen:
nedre delen av sparrisen
1 ägg
1 dl grädde
en knivspets cayennepeppar
salt
Till couscousen:
3 dl couscous
1 msk grönsaksbuljong i pulverform
1 1/2 msk olivolja
1 msk hackad färsk koriander
100 g räkor
Att äta till
citron
blandade blad att dekorera med
Gör så här:
1. Dela sparrisarna på mitten. De nedre delarna kokas helt mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet och kör dem tillsammans med ägg och grädde till en sås i en mixer. Smaka av med cayennepeppar och salt.
2. Koka couscousen i grönsaksbuljong. Fluffa upp grynen med olja och hackad färsk koriander. Vänd ned räkor just före servering.
3. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vänd i vetemjöl blandat med veteströ. Stek i lika delar smör och rapsolja knappt två minuter per sida. Ge samtidigt sparristopparna ett uppkok i saltat vatten. Lägg upp och garnera med späda blad.