Torsk med sparris och koriander

Ge vardagsfisken en uppgradering med färsk sparris. Garnera med topparna och koka en spännande sås av stjälkarna. Korianderkryddad couscous ersätter ris eller potatis.

En bunt färsk grön sparris får vardagsfisken att bli så mycket festligare.

En bunt färsk grön sparris får vardagsfisken att bli så mycket festligare.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-02 07:50

Torsk med sparrissås

För 4 personer, 20 minuter

600 g torsk

1 bunt grön sparris

salt och peppar

3 msk vetemjöl

3 msk veteströbröd

smör och rapsolja

Till såsen:

nedre delen av sparrisen

1 ägg

1 dl grädde

en knivspets cayennepeppar

salt

Till couscousen:

3 dl couscous

1 msk grönsaksbuljong i pulverform

1 1/2 msk olivolja

1 msk hackad färsk koriander

100 g räkor

Att äta till

citron

blandade blad att dekorera med

Gör så här:

1. Dela sparrisarna på mitten. De nedre delarna kokas helt mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet och kör dem tillsammans med ägg och grädde till en sås i en mixer. Smaka av med cayennepeppar och salt.

2. Koka couscousen i grönsaksbuljong. Fluffa upp grynen med olja och hackad färsk koriander. Vänd ned räkor just före servering.

3. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vänd i vetemjöl blandat med veteströ. Stek i lika delar smör och rapsolja knappt två minuter per sida. Ge samtidigt sparristopparna ett uppkok i saltat vatten. Lägg upp och garnera med späda blad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!