"Vi vill tacka alla våra gäster, vår personal och våra partners för all stöttning på resan under de här tre första åren. Teamet är tillbaka i restaurangen efter ceremonin, och vi ser fram emot att fortsätta den här resan mot ytterligare gastronomisk excellens. Det finns ju faktiskt en till stjärna att sikta mot!", säger Airas delägare Tommy Myllymäki och Pi Le i en skriftlig kommentar.
Restaurang Signum i Mölnlycke får sin första stjärna.
"Köket levererar rätter fulla av djup och raffinemang. Den röda tråden är fisk och skaldjur", skriver Michelin om restaurangen som drivs av krögaren Thomas Sjögren.
Enda svenska med tre
Dessutom får restaurang Jord i Linköping en så kallad grön stjärna för sitt hållbarhetsengagemang.
Den hyllade restaurangen Frantzén i Stockholm, som drivs av Björn Frantzén, får behålla sina tre stjärnor från 2018, rapporterar SVT Nyheter.
Tre stjärnor är det finaste en restaurang kan få och innebär att köket är exceptionellt. Frantzén är den enda krogen i Sverige med tre stjärnor.
Danska restaurangen Koan i Köpenhamn får två stjärnor. Varsin stjärna delas ut till Villa Vest i Lønstrup, Domæne i Herning och Grand Royal i Vejle.
Fem i Oslo
Fem restauranger i Oslo får varsin stjärna: À L'aise, Mon Oncle, Stallen, Sabi Omakase Oslo och Savage. Restaurang K2 i Stavanger får en grön stjärna.
Isländska restaurangen Moss får en stjärna.
Sju nordiska restauranger tilldelas en Bib Gourmand för god mat till rimliga priser, av dem finns fyra i Sverige, däribland Triton i Stockholm.