Allt fler människor söker sig till Europa undan krig, konflikter eller fattigdom. Men till Sverige kommer få, bara 1,3 procent av dem. Det är att jämföra med före 2015 då Sverige tog emot 10-14 procent av antalet asylsökande.
Nu sänker Migrationsverket sin prognos ytterligare över hur många som väntas söka asyl.
I april trodde myndigheten att 16 000 asylsökande skulle komma till Sverige i år, nu väntas det bli 14 000.
Att färre söker sig till Sverige kan ha flera olika orsaker, säger Annika Gottberg, planeringsdirektör på Migrationsverket.
– Men det sammanfaller i tid med migrationspolitikens omläggning de senaste åren, framför allt att det blivit svårare att få permanent uppehållstillstånd, säger hon.
Förutom dessa kommer även ukrainare till Sverige som söker skydd enligt EU:s massflyktsdirektiv. De väntas också bli något färre - 14 000 i år. Det är 1 000 personer färre än vad Migrationsverket trodde i april. Varför färre ukrainare söker sig hit är oklart.
Antalet personer som arbetskraftsinvandrar väntas också bli lägre i år, jämfört med förra prognosen.
Det beror enligt Migrationsverket på att regeringen föreslagit att personerna som får arbetstillstånd måste ha högre lön än tidigare. I förslaget, som väntas träda i kraft den 1 oktober i år, behöver personen ha en lön på 26 560 kronor per månad för att få komma hit.
Förslaget har kritiserats av bland annat Sveriges kommuner och regioner (SKR), som anser att den höga lönen gör det svårare att hitta kompetent personal till sjukvården och äldreomsorgen.