Moderatmiljard viks för laddstolpar

Moderaterna vill satsa mer pÄ laddstolpar och stöd för att utveckla gröna brÀnslen, som alternativ till regeringens klimatÄtgÀrder. Det Àr nödvÀndigt för att fÄ ner utslÀppen frÄn transporter, anser M som samtidigt vill sÀnka skatten pÄ bensin och diesel.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Jessica Rosencrantz, miljö- och klimatpolitisk talesperson, vill se staten satsa en miljard pÄ laddstolpar.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Jessica Rosencrantz, miljö- och klimatpolitisk talesperson, vill se staten satsa en miljard pÄ laddstolpar.

Foto: Amir Nabizadeh/TT

Miljö2020-10-05 12:05

Moderatledaren Ulf Kristersson anser att en sÀnkning visst gÄr att kombinera med en effektiv klimatpolitik. M föreslÄr en sÀnkning som ska ge en krona billigare bensin och diesel vid pumpen, nÄgot som kostar fler miljarder Àn vad partiet föreslÄr i ÄtgÀrder för att minska utslÀppen.

– Det hĂ€r Ă€r fördelningspolitik, vi ser till att mĂ€nniskor kan bo och verka i hela landet, sĂ€ger Kristersson pĂ„ en presstrĂ€ff tillsammans med partiets klimatpolitiska talesperson Jessica Rosencrantz.

Partiet vill lÀgga en miljard pÄ stöd för att laddstolparna ska bli fler i landet. Marknaden kan inte lösa allt, hjÀlp av staten behövs för att stolparna för elbilar ska bli fler, anser M.

– Det finns fortfarande det vi brukar kalla rĂ€ckviddsĂ„ngest och det finns för mĂ„nga vita flĂ€ckar i Sverige för att mĂ€nniskor ska kĂ€nna sig trygga att köpa en elbil, sĂ€ger Jessica Rosencrantz.

M stödjer regeringens sÄ kallade industrikliv men vill utöka det ytterligare, satsa pÄ koldioxidlagring och forskning om ny kÀrnkraft. Partiet vill Àven lÀgga en miljard pÄ stöd för att utveckla biobrÀnslen. Det duger inte att en mycket stor del av biobrÀnslena idag importeras till Sverige, enligt Jessica Rosencrantz.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!