Enligt Cavusoglu ska mötet hållas i Bryssel. Han upprepar dock att Sverige, i Turkiets ögon, fortfarande inte tagit de steg som man anser krävs för att godkänna den svenska ansökan.
– För oss är det inte möjligt att säga ja till Sveriges Natoansökan om inte dessa steg tas, säger Cavusoglu vid en pressträff i Ankara på måndagen, enligt den statliga nyhetsbyrån Anatolia.
Utrikesminister Tobias Billström sade i förra veckan att samtalen under nästa möte kommer att ske på tjänstemannanivå inom den särskilda arbetsgrupp som sattes upp förra sommaren.
– Det innebär inte i första hand ministerbesök eller ministerdiskussioner, sade Billström.
Öppning från Turkiet
Samtalen om Turkiets ratificering av Sveriges Natoansökan har stått stilla sedan koranbränningen utanför Turkiets ambassad i Stockholm i januari. Men för en vecka sedan meddelade den turkiske utrikesministern på en presskonferens att Turkiet är beredda att återuppta dem.
Svenska regeringen hoppas att Sverige ska kunna vara Natomedlem till Natotoppmötet den 11-12 juli i Vilnius.
Turkiet har uttalat sig positivt om att kunna godkänna Finland, men inget datum har nämnts. Även om den turkiska ledningen skulle vilja prioritera Finlands Natoansökan nu, så är tiden mycket knapp om det ska hinnas med före det turkiska valet. Det är preliminärt utlyst till den 14 maj.
Även Ungern måste godkänna
Sverige och Finland väntar även på ett ja från Ungern. Så sent som i lördags kom signaler om att en omröstning i parlamentet skulle kunna ske först "andra halvan av mars", och en ratificering först därefter. Tidigare har det sagt att ratificeringen skulle kunna ske under nästa vecka.
I en intervju i fredags sade premiärminister Viktor Orbán att han uppmanat parlamentarikerna i sitt parti Fidesz att ge grönt ljus för Sverige och Finland. Men det finns fortfarande invändningar och ledamöterna behöver mer tid åt att förhandla.
Ungerns ratificeringsbeslut har redan skjutits upp flera gånger.