– Vi kommer i slutändan att lära de arroganta västerlänningarna att det inte är yttrandefrihet att förolämpa muslimer, säger Erdogan i ett tv-sänt framträdande.
Enligt regeringstrogna Daily Sabah, säger Erdogan att de som tillåter koranbränningar "under sken av yttrandefrihet" och "de som blundar för denna nedrighet", inte kommer att lyckas med sina mål. I sitt tv-sända framträdande uppgav Erdogan också att han fördömer aktionen "i starkast möjliga ordalag".
Det var på onsdagseftermiddagen som en koran brändes utanför moskén vid Medborgarplatsen. Aktionen hade beviljats demonstrationstillstånd av polisen.
Flera turkiska politiker fördömer
Flera högt uppsatta politiker i Turkiet, inklusive landets utrikes- respektive justitieminister fördömde koranbränningen redan under onsdagen.
"Det är oacceptabelt att tillåta dessa antiislamiska handlingar under förevändning av yttrandefrihet”, skrev utrikesminister Hakan Fidan på Twitter.
Turkiet är ett av två Natoländer som ännu inte har ratificerat Sveriges ansökan till försvarsalliansen. Landet har återkommande krävt att bland annat personer med påstådda PKK-kopplingar ska lämnas ut till Turkiet, för att släppa in Sverige i försvarsalliansen.
Den svenska regeringen har uttryckt förhoppningar om att Sverige ska vara godkänd som medlem till Natotoppmötet den 11-12 juli i Vilnius.
Internationella reaktioner
Flera muslimska länder har fördömt eller kritiserat koranbränningen i Stockholm, däribland Egypten, Förenade Arabemiraten, Tunisien, Kuwait, Bahrain och Syrien.
Pakistans premiärminister Shehbaz Sharif har sagt att han är "äcklad och förfärad", medan det palestinska utrikesdepartementet kallar bränningen för "en flagrant attack mot mänskliga rättigheter, toleranta värderingar, acceptans av andra människor, demokrati och fredlig samexistens".
Talibanstyret i Afghanistan kallar koranbränningen för en handling präglad av "fullkomligt förakt mot denna ädla religion", syftandes på islam.
I vintras genomförde den högerextreme politikern Rasmus Paludan en annan koranbränning i närheten av Turkiets ambassad i Stockholm, vilket orsakade starka internationella reaktioner och protester mot Sverige.
Turkiets president Erdogan sade i vintras att en svensk Natoanslutning inte kan bli aktuell så länge koranbränningar tillåts i Sverige.