.
7 mars: Ungersk delegation i Stockholm
En delegation med ungerska parlamentariker träffar talman Andreas Norlén och en grupp riksdagsledamöter. Ett timslångt möte är inbokat för att, som det heter, diskutera den ungerska ratificeringsprocessen. En av deltagarna säger dock till TT: Vi vill ha respekt. Både Sverige och Finland har kritiserat Ungern för bristande rättsstatsprinciper.
Premiärminister Viktor Orbán har sagt att vissa parlamentariker har problem med de nordiska ländernas "lögner". Samtidigt uppmanar han partikamraterna i Fidesz att rösta ja och en omröstning väntas ske runt den 20 mars. Efter tisdagens möte kan det klarna om Ungern i sista stund kommer att ställa krav på Sverige för att säga ja.
.
7 mars: Natochefen Stoltenberg träffar partiledarna – men inte alla
Statsminister Ulf Kristersson (M) har bjudit in alla Natovänliga partiledare till ett möte med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. För att ge en bild av läget och diskutera den fortsatta processen. Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson väljer dock att åka på säkerhetskonferens i Warszawa i stället. Och hon är kritisk till att Vänsterpartiet och Miljöpartiet inte får vara med på mötet. Det är ju hela Sverige som ska gå med i Nato och då borde alla partier få vara med, har hon sagt.
.
8 mars: EU:s försvarsministrar möts i Stockholm
Försvarsminister Pål Jonson (M) tar som EU-ordförande emot kollegorna för ett informellt möte vid Arlanda flygplats. Mer militärt stöd till Ukraina är huvudtemat, men Sveriges och Finlands Natoansökningar kan säkert komma upp – åtminstone i korridorsnacket. Även Natochefen Jens Stoltenberg deltar.
.
9 mars: Turkiet, Sverige och Finland möts igen efter koranbränning
Efter dock- och koranincidenterna tidigare i år har relationerna mellan Turkiet och Sverige varit djupfrysta. Bland annat ställdes ett planerat möte med Turkiet, Sverige och Finland in. Nu ska det dock bli av. Chefsförhandlare Oscar Stenström och hans motparter möts i Bryssel för att checka av hur länderna lever upp till punkterna i den överenskommelse som länderna skrev under på Natotoppmötet i Madrid i somras – vilket var ett krav för att Turkiet då skulle släppa sitt veto.
Inget avgörande beslut väntas, men att processen tar fart igen väcker hopp om att Sverige ska kunna bli fullvärdig Natomedlem i sommar.
.
9 mars: Regeringen beslutar om terrorlagen
En av Turkiets starkaste invändningar mot att Sverige blir Natomedlem är att man anser att Sverige tar för lätt på terrorismbekämpning. Regeringen lyfter därför ofta fram att ny lagstiftning är på gång. Torsdagens beslut om en proposition som förbjuder deltagande i terrororganisationer kan bli ett viktigt steg i processen. Trots lagrådets starka kritik går regeringen vidare och lämnar nu över förslaget till riksdagen. Tanken är att lagen ska börja gälla den 1 juni.