Kanadas utrikesminister Melanie Joly hade bara gott att säga om de nordiska länderna när hon anlände till helgens Natomöte i Berlin.
– Vi tycker inte bara att Sverige och Finland ska ansluta sig till Nato, utan det borde gå snabbt.
Bara ett par meter bakom henne stod den turkiske utrikesministern Mevlüt Cavusoglu och väntade på sin tid framför mikrofonerna.
Melanie Joly sneglade över axeln.
– Jag kommer så klart ha en bra konversation med min motsvarighet, det är viktigt att vi har konsensus.
"Det är mitt budskap"
Mevlüt Cavusoglu stegade fram och levererade en salva mot de nordiska länderna och upprepade den kritik som kommit från Turkiet de senaste dagarna om att Sverige och Finland "stöttar terrororganisationerna PKK och YPG".
Tjeckiens utrikesminister Jan Lipavský undrade nyfiket vad Turkiet menade innan han uttalade stöd för Sverige och Finland.
– De är mer än välkomna. Vi stöttar deras ambitioner och vi ser dem som mer än vänner, och det är mitt budskap till min motsvarighet.
Den norska utrikesministern Anniken Huitfeldt (AP) står helt bakom sina nordiska grannar.
– Vi vet inte vad Turkiet egentligen menar, men ur ett norskt perspektiv står vi till 100 procent bakom Finland och Sverige om de beslutar sig för att ansöka om ett Natomedlemskap. Det kommer också att stärka det nordiska samarbetet.
"Bygger en bro"
På frågan hur samarbetet skulle utvecklas om Sverige och Finland går med svarar hon:
– Ännu bättre. Vi försökte få till det direkt efter andra världskriget, att bygga en bro mellan de skandinaviska och det nordatlantiska. Det fick vi inte till den gången men det får vi till nu. Trots de förfärliga omständigheterna så ger detta väldigt många möjligheter, säger Huitfeldt.
Spaniens utrikesminister José Manuel Albares konstaterade att när Sverige "äntligen" tar sitt beslut så har man Spaniens stöd.
– Vi kommer arbeta för enighet eftersom enighet är vad Europa behöver just nu.
Slovakiens utrikesminister Mikulas Dzurinda såg fram emot middagen och att möta sina kollegor från Norden.
– Jag är absolut redo att titta på en eventuella ansökningar från Finland och Sverige.
Han vill inte kommentera Turkiets ståndpunkt men säger:
– Jag är övertygad om att vi alla 30 medlemsländer kommer att komma överens. De här två länderna stärker bara inte sina försvar utan hela alliansens.