Enligt ett pressmeddelande från konsortiet har preliminära resultat från undersökningen visat att det finns två kratrar orsakade av mänsklig påverkan.
Ledningen däremellan är förstörd och fragment från den har spritts i en radie om åtminstone 250 meter. Kratrarna på havsbotten uppges ha ett djup på mellan tre till fem meter.
Läckagen på systerledningarna Nord Stream 1 och 2 upptäcktes i slutet av september. Både svenska och danska seismiska mätningar visar att explosioner ägt rum i havet några timmar innan respektive läcka upptäcktes.
Myndigheter och bedömare i flera länder lutar åt att det rör sig om medvetna attacker.
Händelserna utreds som grovt sabotage av svenska åklagare och en inledande brottsplatsutredning genomfördes i början av oktober. I slutet av månaden beslutade åklagare om en kompletterande brottsplatsutredning.
Nord Stream 1, som invigdes 2011, ägs av konsortiet Nord Stream AG som i sin tur samägs av flera europeiska energibolag, men den ryska gasjätten Gazprom äger 51 procent av ledningen. Den andra ledningen Nord Stream 2, som aldrig har tagits i bruk, ägs av ett bolag som helt och hållet står under Gazproms kontroll.
Ryssland har anklagat västländer, specifikt Storbritannien, för att ha legat bakom explosionerna.