Liseberg: Oceana ska byggas upp igen

Liseberg ska bygga upp badanläggningen Oceana igen, enligt ett pressmeddelande.

Skelettet av badhuset Oceana efter branden.

Skelettet av badhuset Oceana efter branden.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Olycka2024-02-17 14:13

Beslutet att starta upp processen kring återuppbyggnad av Oceana togs i fredags under ett styrelsemöte, skriver Liseberg i pressmeddelandet.

"Vi har känt ett fantastiskt stöd från alla inblandade. Den kärlek göteborgarna och hela Sverige visat projektet och Liseberg i den här svåra stunden har varit ovärderlig", säger Kurt Eliasson, ordförande i Lisebergs styrelse.

Det var i måndags förmiddag som en kraftig brand uppstod i Lisebergs badhus Oceana. Minst 22 personer har skadats lindrigt i samband med branden.

På grund av rasrisken har det inte varit möjligt att söka igenom stora delar av den förstörda byggnaden, men på fredagen fick polisens tekniker tillträde till platsen. En person hittades död och det är med största sannolikhet en 51-årig man som arbetade som byggledare.

Vid 19-tiden på fredagskvällen meddelade räddningstjänsten att de avslutat insatsen, men bara två timmar senare kallades de tillbaka till Oceana. Då hade det börjat slå ut lågor igen.

Elden kunde släckas relativt snabbt och räddningstjänsten betraktar återigen insatsen som avslutad.

Vattenpalatset Oceana

Lisebergs nya vattenvärld Oceana, som skulle ha öppnat framåt sommaren, ligger precis söder om nöjesparken.

Stora delar av vattenvärlden förstördes i branden. En man har hittats död och flera behövde sjukhusvård för lindriga skador.

Oceana skulle enligt planen ha 14 olika vattenattraktioner, varav fyra större vattenrutschkanor. I projektet ingår även ett hotell, som öppnade förra året.

Oceana täcker cirka 13 600 kvadratmeter och beräknades enligt Liseberg kunna locka cirka 500 000 besökare om året.

Äventyrsbadet har enligt Liseberg kostat cirka 1,2 miljarder kronor att bygga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!