Man anhÄllen efter dödsolycka i BÄstad

TvÄ personer i 20-ÄrsÄldern har omkommit och en tredje vÄrdas för allvarliga skador, efter att en lastbil kört pÄ en minibuss som hade parkerat vid vÀgkanten pÄ E6 i BÄstad. Den 27-Ärige mannen som körde lastbilen har anhÄllits.

TvÄ personer har omkommit i en trafikolycka pÄ E6 i BÄstad. Arkivbild.

TvÄ personer har omkommit i en trafikolycka pÄ E6 i BÄstad. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Olycka2022-04-30 08:19

Den allvarliga olyckan intrĂ€ffade vid klockan 03.45 pĂ„ lördagen. Strax före det hade rĂ€ddningstjĂ€nst fĂ„tt in larm om att en minibuss fattat eld vid E6 söder om Östra Karup strax utanför BĂ„stad.

– Det började av nĂ„gon anledning brinna i minibussen. Sedan kommer det en lastbil och kör pĂ„ bussen, de sex personerna i minibussen Ă€r utanför nĂ€r olyckan sker, sĂ€ger polisens presstalesperson Kim Hild.

Under söndagsmorgonen meddelade polisen att tvÄ av personerna som skadades har avlidit. Ytterligare en person Àr kritiskt skadad. Samtliga av de sex som fÀrdades i bussen Àr i 20-ÄrsÄldern.

I samband med olyckan greps lastbilschauffören, en 27-Ärig man, som misstÀnks för vÄllande till annans död, vÄllande till kroppsskada och vÄrdslöshet i trafik.

Vid 14-tiden skriver pÄ polisen pÄ sin sajt att mannen har anhÄllits.

– Nu Ă€r det utredningsarbetet som tar vid. Nu ska man sĂ„klart analysera lastbilen sĂ„ att den inte har nĂ„gra briser som kan ligga till grund för olyckan. Men det handlar ocksĂ„ om krisstöd för samtliga inblandade, sĂ€ger Kim Hild.

Efter olyckan stĂ€ngdes E6 av mellan trafikplats Östra Karup och Malmö. Trafiken ska enligt polisen vara igĂ„ng igen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!