Man och kvinna döda i bilolycka i Vittangi

En man och en kvinna i 65-årsåldern har omkommit i en trafikolycka i Vittangi i Kiruna kommun, uppger polisen. De färdades i en personbil som kolliderade med en malmlastbil.

Under torsdagsmorgonen inträffade fem olyckor på mindre än en timme i Norrbotten. Arkivbild.

Under torsdagsmorgonen inträffade fem olyckor på mindre än en timme i Norrbotten. Arkivbild.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad/NTB/TT

Olycka2022-10-13 14:47

Larmet om olyckan kom in till polisen klockan 06.01 på torsdagsmorgonen. Ingen annan person uppges ha skadats fysiskt av olyckan.

Enligt lokala medier har det förekommit blixthalka på flera platser runt om i Norrbotten under torsdagen och under morgonen inträffade fem olyckor på bara en timme.

Vad som föranledde dödsolyckan är däremot inte klarlagt.

– Jag vet inte omständigheterna omkring olyckan. Det ska utredas, säger polisens presstalesperson Elisabeth Glaas till TT.

Drygt 20 minuter efter dödsolyckan i Vittangi voltade en lastbil mellan Alträsk och Vändträsk i Boden kommun. Chauffören, som är i 30-årsåldern, fördes till sjukhus och vårdas för lindriga skador, enligt Region Norrbotten.

I Alvik utanför Luleå inträffade två olyckor. Klockan kvart i sju inkom ett larm om en bilist som voltat. Några minuter senare larmas räddningstjänsten om en skåpbil som kört ned i diket. En man i övre tonåren och en man i 70-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. De vårdas för lindriga skador, enligt regionen.

I Dokkas utanför Gällivare välte en cementbil. Larmet inkom 06.48 och en kvinna i 20-årsåldern skadades allvarligt i olyckan, enligt regionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!