Bombhot mot Landvetterplan avvärjt

Nationella bombskyddet har inte hittat något farligt föremål i det bombhotade flygplan som landade på Landvetter på torsdagskvällen. –Man har sökt igenom planet och dess innehåll, säger Andreas Odén vid polisen.

Nationella bombskyddet hittade inte något farligt föremål vid Landvetter. Arkivbild.

Nationella bombskyddet hittade inte något farligt föremål vid Landvetter. Arkivbild.

Foto: Frida Winter/TT

Olyckor, katastrofer2021-04-02 02:31

– Vi är nog klara på plats så vi har börjat bryta ner den insatsen, säger Andreas Odén vid Göteborgspolisen till TT vid 02-tiden.

Men polisen utreder fortsatt det hot som kom mot planet under kvällen.

– Det är ju fortfarande så att vi misstänker att någon har framfört ett hot, så den delen kommer att utredas vidare. Initialt var det ju en massiv insats på plats, men den är avslutad nu, säger Odén.

30 ombord

Flygplanet från det polska bolaget Lot var på väg från Warszawa till Göteborg. Det hade 30 personer ombord.

– Bombhotet kom till flygplatsen i Warszawa, sedan vidarebefordrades det till oss, sade flygräddningsledare Mikael Bergström till TT tidigare under kvällen.

Planet landade klockan 21.52 och parkerades vid ena änden av landningsbanan.

– Jag blev jätterädd, även alla andra, det blev som en skräckfilm. Vi visste inte vad vi skulle göra. Vi satt fast på planet och hade ingenstans att ta vägen, säger en passagerare till Göteborgs-Posten.

Helikoptrar larmades

Efter omkring en timma fick alla ombord lämna planet.

– Alla sitter i en hall och vi får inte gå nånstans. Jag frågade om jag fick gå ut och ta lite luft men det fick jag inte, säger passageraren till tidningen strax efter midnatt.

Enligt GP övervakades planet av försvarets radar när det kom in i svensk luftrum, dessutom larmade sjö- och flygräddningen helikoptrar från Kristianstad till Göteborg.

Flygplatsen fortsatte att vara öppen under kvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!