Brand i flerfamiljshus i Linköping

Det brinner på taket i ett flerfamiljshus i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Insatsen kan pågå till sent på natten och förstärkning med ytterligare manskap kan komma att behövas.

Det brinner i ett flerfamiljshus i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Arkivbild.

Det brinner i ett flerfamiljshus i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Olyckor, katastrofer2020-09-01 20:10

– Vi har en fullt utvecklad vindsbrand och vi har lagt upp räddningsarbetet i tre sektorer. Vi kommer att låta själva vinden brinna av. Målet är att begränsa skadan till den fastigheten som är drabbad, säger Ulf Asplund, operatör på räddningstjänsten i Östra Götaland.

Enligt honom föreligger det en liten spridningsrisk till underliggande lägenheter och en viss spridningsrisk till närliggande fastigheter.

– Men som läget är just nu har man läget under kontroll med själva spridningen, fortsätter han.

Fem stationer har larmats till platsen. Inga personer har skadats och fastigheten är utrymd. Räddningsledaren på plats bedömer att insatsen kan pågå till sent på natten och att det kan behövas förstärkning med ytterligare manskap.

Åtta polispatruller är också på plats tillsammans med några väktare.

– Vi har spärrat av platsen så att räddningstjänsten ska kunna jobba ostört. Vi vill inte att allmänheten ska röra sig för nära området med tanke på brand- och spridningsrisken, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen.

Polisen har upprättat en samlingsplats för de evakuerade och arbetar med att ordna boende till dem över natten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!