Flera skadade i brĂ„k i AlingsĂ„s – tvĂ„ pĂ„körda

Ett stort brÄk Àgde rum i AlingsÄs under söndagskvÀllen. Fyra personer skadades i brÄket, varav tvÄ blev pÄkörda av en personbil. Hela hÀndelsen ska ha filmats.

TvÄ personer fick föras till sjukhus efter att ha blivit pÄkörda i AlingsÄs. Arkivbild.

TvÄ personer fick föras till sjukhus efter att ha blivit pÄkörda i AlingsÄs. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckor, katastrofer2020-07-05 22:20

Polisen kallades till AlingsÄs strax innan klockan 22 efter larm om ett brÄk.

– Vi har tvĂ„ grupperingar som rĂ„kat i luven pĂ„ varandra. Totalt har fyra personer skadats. TvĂ„ som blev pĂ„körda och tvĂ„ som skadades i handgemĂ€nget, sĂ€ger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region VĂ€st.

Omkring tio till femton personer var inblandade i brĂ„ket, liksom fyra–fem bilar.

Vid midnatt höll polisen pÄ med förhör av de skadade och de som tagits till polisstationen.

– Vi har fem–tio vittnen som ska höras, en av dem har filmat nĂ€stan hela hĂ€ndelsen. Vi har mycket material att gĂ„ igenom, sĂ€ger Fuxborg.

Grov misshandel

De fyra personerna ska ha varierande skador. Mer specifika uppgifter Àn sÄ har inte polisen men samtliga har fÄtt uppsöka sjukhus. En person Àr gripen misstÀnkt för grov misshandel.

– Det kan mycket vĂ€l hĂ€nda att det blir fler gripanden framöver, sĂ€ger Christer Fuxborg.

Efter att brÄket startade i centrala AlingsÄs ska flera personer som varit med sprungit till polishuset i staden. Fyra personer har tagits in till förhör.

– Vi förhör dem och försöker att fĂ„ deras bild över vad som har hĂ€nt, sĂ€ger Christer Fuxborg.

"Trygghetsskapande"

BrÄket ska inte vara gÀngrelaterat, enligt polisen. Myndigheten har nu inlett en sÀrskild hÀndelse, vilket innebÀr att myndigheten förstÀrker sin nÀrvaro i AlingsÄs.

– Just nu Ă€r lĂ€get lugnt pĂ„ platsen. Men vissa i de hĂ€r grupperna Ă€r fortfarande kvar i stan, sĂ„ vi Ă€r dĂ€r för att se till att inget eskalerar. Vi Ă€r ocksĂ„ hĂ€r för en trygghetsskapande effekt i AlingsĂ„s, sĂ€ger polisens presstalesperson.

Flera vittnen har hört av sig till polisen och en av uppgifterna som de fÄtt Àr att det Àven ska ha anvÀnts nÄgon form av bevÀpning i brÄket.

– Man har sett en del tillhyggen, det har varit nĂ„got de inblandade har burit pĂ„, sĂ€ger Christer Fuxborg.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!