Förare rattfull när barn slungades ur bil

Den förare som körde av vägen med sin bil på länsväg 1578 i Tranemotrakten i söndags misstänks för rattfylleri, skriver Borås Tidning.

Kvinnan som körde bilen där ett barn slungades ur vid en olycka, visade sig vara alkoholpåverkad enligt polisen. Arkivbild.

Kvinnan som körde bilen där ett barn slungades ur vid en olycka, visade sig vara alkoholpåverkad enligt polisen. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckor, katastrofer2020-08-17 18:20

Den förare som körde av vägen med sin bil på länsväg 1578 i Tranemotrakten i söndags misstänks för rattfylleri, skriver Borås Tidning. I bilen befann sig också två barn, varav ett utav barnen slungades ut ur bilen i samband med att bilen voltade.

När den kvinnliga föraren testades av polis på platsen visade det sig att hon hade alkohol i utandningsluften. Och enligt polisen kan det röra sig om grovt rattfylleri.

– Indikatorn påvisar långt över värdet för grovt rattfylleri, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen, till BT.

Nu inväntas också svaret på ett blodprov från kvinnan för att se mer exakt hur påverkad hon var och om hon hade några droger i kroppen.

Barnet som slungades ut ur bilen skadades allvarligt, men läget ska vara stabilt enligt Sahlgrenska sjukhuset, skriver BT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!