Man misstänkt mördad i lägenhetsbrand

En man i 40-årsåldern har avlidit efter en lägenhetsbrand i Gävle under tisdagskvällen. Polisen utreder händelsen som misstänkt mord och mordbrand.

En man i 40-årsåldern har avlidit efter en lägenhetsbrand i Gävle. Arkivbild.

En man i 40-årsåldern har avlidit efter en lägenhetsbrand i Gävle. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckor, katastrofer2020-08-19 03:35

Räddningstjänsten larmades till platsen 20.45. En större garderob hade då börjat brinna och lägenheten var kraftigt rökfylld.

– Rökdykarna går in och hittar snabbt personen och får ut honom. De släcker branden som har tagit sig ordentligt, säger Niklas Hammarlund, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.

Mannen fördes till sjukhus med kritiska skador, och hans liv gick inte att rädda. Polisen utesluter inte att mannen kan ha blivit mördad

– Därför har vi inlett en förundersökning på mord och mordbrand för att kunna öppna verktygslådan och genomföra utredningsåtgärder för att säkerställa vad det är som har hänt och vad personen har avlidit av, säger Linda Winge, befäl vid polisens regionledningscentral.

Polisen kommer bland annat att genomföra en teknisk undersökning av lägenheten.

– Vi gör de här undersökningarna för att ta reda på om den här personen har utsatts för brott, men det vet vi inte än, säger Thomas Bertze, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Ingen annan person skadades i branden. Ingen är heller misstänkt eller frihetsberövad i ärendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!