Mordmisstänkt man i Höör häktad

Den man som misstänks för att ha mördat en 18-årig kvinna i Höör häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen har tidigare medgett att han berövat offret livet men förnekar uppsåt.

Poliser och tekniker vid avspärrningar i Höör tidigare i veckan.

Poliser och tekniker vid avspärrningar i Höör tidigare i veckan.

Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckor, katastrofer2021-04-02 07:45

Den häktade mannen ska genomgå en paragraf 7-undersökning, något som även kallas för en mindre rättspsykiatrisk undersökning, skriver SVT Nyheter Skåne.

Den misstänkte mannen och hans advokat deltog i häktningsförhandlingen på Långfredagen, i Lunds tingsrätt, via videolänk. Han ska själv ha gått med på att häktas.

Häktningsanledning är fara för att mannen ska fly eller försöka undanröja bevis.

Under skärtorsdagen erkände mannen, som är i 25-årsåldern, att han bragt kvinnan om livet men att det inte var hans avsikt.

Kammaråklagare Kristoffer Nordström anser sig dock ha tillräcklig anledning att misstänka att det handlar om ett mord.

Ett förmodat mordvapen har hittats vid dykningar i en sjö i Höör. De tekniska undersökningarna av föremålet fortsätter, uppgav polisen i går.

Inledningsvis inleddes en förundersökning om misstänkt människorov, men under onsdagen övergick det till att bli en förundersökning om mord.

Kvinnan lämnade en väns bostad vid tvåtiden under natten till tisdag. Hon kom aldrig hem. Efter ett stort sökpådrag hittades en kropp under onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!