Regnet ställer till det – vägbank har rasat

Ihållande regn skapar trafikstörningar över landet. I Västeråsområdet har en vägbank rasat. –Vi är där och har spärrat av, säger Hans Tollbom, inre befäl på Räddsam Mälardalen.

Det ihållande regnet över delar av landet skapar trafikstörningar. Arkivbild.

Det ihållande regnet över delar av landet skapar trafikstörningar. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl / TT

Olyckor, katastrofer2020-07-20 14:30

Regnvädret ställer till det på flera håll i landet under måndagen. Flera större vattensamlingar längs E18 genom Västerås gör det svårt för bilister att passera och det kan bli aktuellt att stänga av vägen.

– Vägbanken mellan E18 och den mindre Tegnérgatan har rasat, vi är där och har spärrat av, säger Hans Tollbom, inre befäl på räddningstjänsten.

Personal från Västerås stad ska nu undersöka området.

Risk för köbildning

Tollbom uppger att man spärrat av mellan Folkparksmotet och Korsängsmotet i riktning mot Köping samt vid påfarten mot Folkparksmotet.

– Det finns risk för köbildning, säger han.

Körfältet i riktning mot Stockholm påverkas dock inte. Även mellan Skallbergsmotet och Folkparksmotet på E18 påverkar stora vattenmassor framkomligheten. Vid Hästhovsgatan i Västerås där stora mängder vatten samlats under en viadukt har räddningstjänsten fått hjälpa en bil som fastnat.

Översvämmade källare

I Skänninge i Östergötlands län har flera källare svämmat över på grund av skyfallet rapporterar Corren. SMHI har utfärdat varningar för stora rengmängder i elva regioner, från Östergötlands län upp till Norrbottens inland. Enligt SMHI:s prognos kan det dröja innan sommarvärmen kommer tillbaka, under veckan väntas temperaturerna ligga på under 20 grader i stora delar av landet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!