Storbrand i Borås – varning för röken

En omfattande brand härjar i Willys livsmedelsbutik strax norr om centrala Borås. Det brinner i byggnadens tak och folk i området varnas för den kraftiga röken.

Det har under natten brunnit kraftigt i Willys livsmedelsbutik i Borås.

Det har under natten brunnit kraftigt i Willys livsmedelsbutik i Borås.

Foto: Johan Valkonen/TT

Olyckor, katastrofer2021-05-22 05:51

Larmet kom strax före klockan 23 på fredagskvällen och branden tilltog kraftigt i styrka under natten. Till en början bolmade rök ut från byggnaden och efter några timmar tog sig öppna lågor igenom taket.

I ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten, uppmanar räddningsledaren alla i området att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Det är fortfarande mycket rök. Det brinner i taket och det är ett papptak, så det är svårsläkt, säger Tommy Lieback, inre befäl vid räddningstjänsten, till TT, strax efter klockan 5.

Det brinner i ett så kallat höglager, vilket försvårar räddningsarbetet ytterligare.

– Det är höga pallställningar som kan rasa, säger Tommy Lieback.

Räddningstjänsten försöker släcka utifrån och bedömer att branden för närvarande är under kontroll.

Ett större område runt byggnaden är avspärrat. Polisen misstänker att eldsvådan kan vara anlagd och utreder den som mordbrand.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i branden, men enligt TT:s fotograf på plats fick parkeringen utrymmas eftersom det pågick en bilträff och det var mycket folk i området.

Släckningsarbetet beräknas ta hela natten.

– Vi kommer att vara där många timmar, troligtvis till lunchtid, säger Tommy Lieback.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!