Tollarpsmordet: Åtalad 21-åring kvar i häkte

Den 21-årige man som åtalats för mordet på en kvinna i Tollarp förra året ska hållas kvar i häkte beslutar Kristianstads tingsrätt efter avslutad förhandling.

Den mördade kvinnan låg i en å i skånska Tollarp elva dagar innan kroppen hittades av dykare i början av december i fjol. Arkivbild.

Den mördade kvinnan låg i en å i skånska Tollarp elva dagar innan kroppen hittades av dykare i början av december i fjol. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckor, katastrofer2020-11-26 14:25

Ett nytt beslut i häktningsfrågan meddelas inom några dagar och då kommer rätten också meddela om den åtalade ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning, rapporterar lokala medier.

Mannen säger att han är oskyldig. Försvarsadvokat Melka Kjellberg har under rättegången pekat på att det inte finns någon fastställd dödsorsak, att det är oklart när och var den 20-åriga kvinnan dog och att mordvapnet inte hittats.

Den mördade kvinnan låg i en å i skånska Tollarp elva dagar innan kroppen hittades av dykare i början av december i fjol.

Enligt åtalet har den 21-årige mannen upprepade gånger skurit och huggit kvinnan med ett skarpkantat föremål. Hon dog av en yttre förblödning, men även drunkning kan ha bidragit till dödsfallet. Mordet ska enligt åklagaren ha skett vid en plats i anslutning till Vramsån i Tollarp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!