Två till sjukhus efter omkörningsolycka

En personbil och en lastbil kolliderade under morgonen på E16/E45 mellan Värnäs och Malung i Torsby kommun. –Det är extremt halt på platsen, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

En personbil och en lastbil har frontalkrockat på E16/E45 mellan Värnäs och Malung i Torsby kommun. Flera personer är skadade. Arkivbild.

En personbil och en lastbil har frontalkrockat på E16/E45 mellan Värnäs och Malung i Torsby kommun. Flera personer är skadade. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckor, katastrofer2021-03-19 10:07

Olyckan inträffade strax efter klockan åtta på morgonen, då en personbil som skulle köra om en lastbil fick sladd och fordonen kolliderade.

– Skadorna i bilens front orsakades troligen av en sten i slänten som bilen for in i innan den åkte ut på vägbanan igen, berättar Peter Bergström, räddningschef i Sunne och Torsby för SVT Värmland.

Det var mycket halt på vägen vid tillfället. Två personer i personbilen skadades och fick föras till sjukhus. För en av dem var skadorna allvarliga och denne hämtades med ambulanshelikopter. Lastbilschauffören behövde inte uppsöka vård.

Olyckan orsakade totalstopp i trafiken, och vägen stängdes av i samband med räddningsarbete och bärgning.

– Vägen är ännu inte öppen för trafik. Det är växelvis trafik som gäller förbi olycksplatsen och det beräknas vara så till strax efter lunch, säger Per Hansson på Trafikverkets pressjour.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!