Branden i Oceana har blossat upp igen

En 51-årig man har hittats död efter branden i Lisebergs Oceana. –Vi har underrättat anhöriga, säger August Brandt, presstalesperson vid polisen.Sent på fredagskvällen blossade lågor upp igen från vattenvärlden.

Lisebergs brandhärjade vattenvärld Oceana. Bild från torsdagen.

Lisebergs brandhärjade vattenvärld Oceana. Bild från torsdagen.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Olyckor2024-02-16 15:20

En man har varit saknad efter den kraftiga branden, som började i måndags förmiddag. Hittills har det dock på grund av rasrisken varit omöjligt att söka igenom stora delar av den förstörda byggnaden.

Men när polisens tekniker på fredagen fick tillträde till den brandhärjade byggnaden hittades han död. Mannen var 51 år och jobbade som byggledare.

– Jag kan inte gå in på detaljer kring sökarbetet och hur omständigheterna är på platsen. Men vi har hittat en avliden person och har underrättat anhöriga om omständigheterna, säger August Brandt.

"Stor sorg"

Liseberg informerades om dödsfallet på fredagseftermiddagen.

– Vi fick informationen samtidigt som polisen gick ut med det. Det är naturligtvis med stor sorg som vi tar emot beskedet, säger Mårten Westlund, pr- och kommunikationschef på Liseberg.

Arbetsmarknadsminister Johan Pehrson beklagar dödsfallet och konstaterar att branden behöver utredas noga.

– Jag vill inte föregripa vad som hänt i detta tragiska fall, men det är ett allvarligt läge, det är fruktansvärt för alla som är skadade, för den döde och dennes familj, säger han.

– Vi får avvakta vad Arbetsmiljöverket och polisen drar för slutsatser av detta nu.

Blossade upp igen

Vid 19-tiden på fredagskvällen meddelade Räddningstjänsten att de avslutat insatsen, men bara två timmar senare kallades de tillbaka till Oceana. Då hade det börjat slå ut lågor igen.

– Det är personal där som går runt och håller vakt men nu ansåg man att man behövde räddningstjänsten hjälp, säger Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, till Göteborgs-Posten.

Hur stor omfattningen på branden är nu är oklart.

– Vi är precis framme där och påbörjar släckning så jag har inte fått någon direkt omfattning än, säger Dyrfelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!