Storbrand i Vagnhärad – polisen söker mörk bil

En brand har i stort sett ödelagt ett köpcentrum i Vagnhärad i Södermanland. Polisen söker en misstänkt bil som rört sig i området när branden startade.

Branden spred sig snabbt i byggnaden. Arkivbild.

Branden spred sig snabbt i byggnaden. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckor2023-12-02 07:06

Branden började i en restaurang vid halv femtiden på lördagsmorgonen och spred sig vidare till bland annat en större livsmedelsaffär. Boende uppmanades att hålla sig inomhus och först framåt lunchtid hade rökutvecklingen avtagit.

När larmet kom ska en explosion ha hörts och en förundersökning gällande grov mordbrand har inletts. Polisen söker en mörk bil som ska ha setts när branden bröt ut.

– Vittnen ska ha sett en person vid köpcentrumet när branden började. Sedan har man sett hur en mörk bil med en eller flera personer lämnade området men det är oklart åt vilket håll den sedan åkte. Vi har pratat med många vittnen och är jätteintresserade om den här bilen har något med branden att göra, säger polisens presstalesperson Angelica Forsberg till TT.

När det brann som värst var även en närliggande bensinmack hotad. På lördagseftermiddagen hade branden bedarrat. Räddningstjänsten kommer att låta byggnaden brinna ned.

– Det är fortfarande mycket rök och det pyr i byggnaden. Övre delen är totalförstörd men eventuellt finns det någon lokal som kan ha fredats, säger Angelica Forsberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!