Utredning om fall från skoltak avslutad

En minderårig misstänktes för vållande till annans död i samband med att en flicka avled efter att ha fallit från ett skoltak i Svedala i maj. Eftersom misstänkta personer under 15 år inte kan ställas inför rätta går ärendet nu vidare till socialtjänsten, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressutskick.

Flaggan på halv stång vid Kyrkskolan i centrala Svedala efter att en flicka fallit från skolans tak. Arkivbild.

Flaggan på halv stång vid Kyrkskolan i centrala Svedala efter att en flicka fallit från skolans tak. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckor2023-07-03 15:24

Flickan föll från en höjd på runt tio meter, och polisen såg inledningsvis det inträffade som en olyckshändelse. Kort därpå uppgav åklagaren Pernilla Nilsson att en minderårig utreddes enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare.

Nu är den utredningen färdig – och ärendet lämnas över till socialtjänsten i Svedala då de som är under 15 år inte kan ställas till svars för brott, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressutskick.

"Jag anser nu att utredningen är klar. Barnet och dess juridiska biträde har fått ta del av utredningen och har inte lämnat någon erinran. Utredningen avslutas därför och överlämnas till socialtjänsten i Svedala kommun", säger åklagare Pernilla Nilsson som har lett utredningen i pressmeddelandet.

Nu är det upp till socialtjänsten att avgöra huruvida åtgärder som stöd eller vård kan bli aktuella.

När Svedala kommun under senvåren bekräftade att flickan hade avlidit aktiverades sorghanteringen på skolan och en krisgrupp kopplades in för att möta eleverna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!