Med dessa har totalt 7 667 smittade avlidit i landet.
– Data för förra veckan visar att vi har en ökning av smittspridningen i Sverige. Den något svagare ökningstakten ser ut att vara bruten och vi har en något större ökning nationellt, säger Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten, på tisdagens myndighetsgemensamma presskonferens.
Sammanlagt har 341 029 personer i Sverige bekräftats smittade av covid-19.
De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att den dagliga uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.
Regioner i stabsläge
– Ingen region är i katastrofläge men tio regioner är i förstärkningsläge och sex regioner i stabsläge. Fortfarande har vi fem regioner i normalläge, säger Johanna Sandwall, krisberedskapschef vid Socialstyrelsen.
Det finns 681 disponibla intensivvårdsplatser med respirator i landet, av dem är 543 belagda varav 265 med covid-patienter.
– Det är fortsatt ett stort antal individer som läggs in på iva dagligen, men där kan man se en viss platåtendens på antalet fall totalt, säger Sara Byfors.
"Kraftig ökning av trafiken"
Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på MSB, kommenterar det sms med information om restriktionerna som skickades ut under måndagen, och som fått stor uppmärksamhet.
– Det undgick väl inte någon att Folkhälsomyndigheten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i går skickade ett mass-sms som väckt en del frågor och funderingar, inte minst hur effektivt det egentligen är med ett sms i detta läge, säger han.
Han berättar att många har sökt sig vidare för att få veta mer om de skärpta nationella råd som trädde i kraft i går:
– Vi ser en kraftig ökning av trafiken på krisinformation.se, 3,5 miljoner besök i går, säger Morgan Olofsson.
Finns lärdomar att dra
Socialstyrelsen får en fråga om hur de ser på coronakommissionens utlåtande om att Sverige har misslyckats med att skydda de äldre under pandemin.
– Vi ser alla, aktörer som arbetar med detta, fram emot att få den genomlysning som kommissionen har gjort. Jag är helt övertygad om att det finns viktiga lärdomar och framför allt åtgärder som kan vidtas framåt, säger Johanna Sandwall.