Billström har på måndagen varit på besök i Kiev, ett besök som skett tillsammans med utrikesministrarna från de nordiska och baltiska länderna.
– Jag har å den svenska regeringens vägnar sagt att vi kommer naturligtvis att fortsätta arbeta för fler insatser, fler vapenleveranser till Ukraina, säger Billström till TT.
TT: Från Sverige specifikt?
– Ja, från Sverige specifikt, men det är väldigt glädjande att se hur övriga kollegor i den nordisk-baltiska kretsen också ser det här som den viktiga vägen framåt för att se till att Ukraina kan vinna det här kriget, svarar Billström.
"Terrorkrig"
Förutom att träffa Zelenskyj har utrikesministrarna också träffat den ukrainske motsvarigheten Dmytro Kuleba och landets premiärminister Denys Sjmyhal.
– Syftet med hela den här resan har varit att vi gemensamt, de nordisk-baltiska ministrarna, har kunnat visa solidaritet med Ukraina, och det tackade också president Zelenskyj oss väldigt djupt och innerligt för, säger Billström.
På förmiddagen träffade Billström och hans kollegor även ledningen för det statliga energibolaget med anledning av den senaste tidens ryska angrepp på landets infrastruktur.
– De ryska attackerna mot civilbefolkningen och infrastrukturen syftar till terror mot den civila befolkningen, det är ett terrorkrig man bedriver från rysk sida, och det måste mötas på alla upptänkliga sätt från omvärlden, säger Tobias Billström.
De intensiva attackerna mot civil infrastruktur och elnät, kan leda till en ökad flyktingvåg i vinter.
"Visar stor motståndskraft"
– Det är Rysslands förhoppning att man på det här viset terroriserar befolkningen, men än så länge visar den ukrainska befolkningen stor motståndskraft. De stöd vi lämnar syftar just till att begränsa skadeverkningar och därmed göra det möjligt för befolkningen att ta sig igenom vintern, säger Billström.
– Som inkommande ordförandeland i EU är vi extra intresserade av att vara på plats i Kiev tillsammans med kollegorna, eftersom vi vill veta vad Ukraina behöver i framtiden. Vi förutser att de ryska angreppen mot Ukraina kommer att ligga överst på dagordningen under de månader vi har ordförandeskapet nästa år och vi vill därför ha en nära dialog med den ukrainska regeringen i de här delarna, säger han.
Utrikesministern säger att han lämnar Kiev med känslan att det finns mycket kvar att göra.
– Det här kriget är inte vunnet än, naturligtvis. Vi måste stå sida vid sida med det ukrainska folket.