Bolunds presenter: Basketboll, poncho och slips

Miljöpartiets språkrör Per Bolund tackades av i samband med riksdagens EU-debatt under onsdagen. Han lämnar språkrörsposten på partiets kongress i helgen.

Miljöpartiets språkrör Per Bolund tackas av och får present (en basketboll) av Liberalernas partiledare Johan Pehrson.

Miljöpartiets språkrör Per Bolund tackas av och får present (en basketboll) av Liberalernas partiledare Johan Pehrson.

Foto: Christine Olsson/TT

Politik2023-11-15 12:34

– Tack för din tid i demokratins tjänst. Nu väntar ett äventyr bortom bergen, sade Liberalernas partiledare Johan Pehrson innan han överräckte en basketboll med autograf.

Andra presenter var en begagnad bok om vandringsleder i Stockholm från Magdalena Andersson (S) och en inbjudan om en grillunch.

SD:s ledare Jimmie Åkesson var sjuk och företräddes av Martin Kinnunen, som meddelade att partiet satt in en gåva till stiftelsen Hållbara hav.

Statsminister Ulf Kristersson (M) gav Bolund en bok om landskapet Sörmland och en slips designad för det svenska EU-ordförandeskapet.

Bolund fick också en poncho för att cykla i regnet från Nooshi Dadgostar (V) och en insättning till Världsnaturfonden från Muharrem Demirok (C) samt ytterligare en slips – den här gången begagnad – från Ebba Busch (KD). Därtill fick han ett bidrag till initiativet "En sportslig chans" från Svensk basket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!