Boris Johnson har fått en son

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och hans fästmö Carrie Symonds har fått en son på ett sjukhus i London. –Både mor och son mår mycket bra, säger parets talesperson.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Arkivbild.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Arkivbild.

Foto: Frank Augstein

Politik2020-04-29 11:10

Kort efter beskedet om födseln börjar gratulationer strömma in till paret.

"Så glad för Boris och Carrie. Underbart att få ett ögonblick av ren glädje", skriver hälsominister Matt Hancock på Twitter.

"Härligt att höra att ytterligare en person ska flytta in på Downing Street", skriver finansminister Rishi Sunak på samma plattform.

"Underbara nyheter. Många gratulationer till Boris Johnson och Carrie Symonds", twittrar Labourpartiets nye ledare Keir Starmer.

Föräldraledig senare

Johnson och Symonds är det första ogifta par som officiellt bott tillsammans på Downing Street, vilket de gjort sedan Johnson blev premiärminister i juli. Johnson kommer att ta föräldraledigt senare i år, rapporterar Sky News.

Utrikesminister Dominic Raab ersätter Johnson under dagens frågestund i parlamentet, där hela underhuset gratulerar Johnson och Symonds genom talmannen Lindsay Hoyle:

"Så glada nyheter bland så mycket osäkerhet – 2020 kommer verkligen att bli ett år de aldrig glömmer."

Nyligen tillfrisknad

Boris Johnson har inte velat uppge hur många barn han redan har. Han har tidigare varit gift och har fyra barn tillsammans med Marina Wheeler. Paret meddelade i september 2018 att de separerat och de skiljdes tidigare i år.

Boris Johnson har nyligen tillfrisknat från covid-19 och kom tillbaka till jobbet i måndags. Symonds uppgav när Johnson lades in på sjukhus att även hon hade symtom som överensstämde med sjukdomen men att hon då inte testat sig. Hon ska sedan ha tillfrisknat snabbt.

Nyheten om att paret väntade barn avslöjades i slutet av februari på Symonds Instagramkonto. Där skrev hon att paret förlovat sig och att ett barn väntades i början av sommaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!